Nyhet!

Endelig – nå glutenfrie lomper fra Engers lefsebakeri!

Gjennom de siste åra er det få produkter vi har fått så mange kundehenvendelser rundt som glutenfrie alternativer. Endelig kan vi lansere glutenfrie lomper med den ekte «Gjøvik-lompe smaken».

 Ifølge Norsk Cøliakiforening antas det at 7-8 prosent av befolkningen ikke tåler, eller er sensitive for gluten. Sykdommen er kronisk, men de fleste blir symptomfrie med et glutenfritt kosthold, derfor er det naturlig nok stor etterspørsel etter denne type produkter, og vi er glade for endelig å kunne lansere et kvalitetsprodukt.

 

Les mer om vår glutenfrie lompe

Nå i butikk

Høsten 2022 knakk vi koden og klarte å lage ei god lompe uten gluten. Den ligger nå som del av et frivillig sortiment i alle dagligvarebutikkene hele Norge, og finnes i frysedisken sammen med andre glutenfrie produkter. Hvis du ikke finner produktet, spør i butikk så kan de bestille.

Engers glutenfrie lomper er et kvalitetsprodukt for frysedisken. Lompene blir fryst ned helt ferske, og etter tining vil de ha den gode «lompe-smaken». Produktet fungerer også godt der hvor man kanskje heller hadde valgt lefse.

For å få en myk og «lomsin» lompe anbefaler vi å varme den litt i mikrobølgeovn før den spises. Legg ei lompe i et kjøkkenhåndkle og varm den på full varme i 2-3 sekunder. Kan også varmes i stekepanna eller i folie i ovnen.

 


- Å produsere et produkt av god kvalitet, og med de kravene som stilles til produksjonsmetode, er en utfordring, men vi har lykkes. Det har tatt sin tid med prøving og feiling, men nå er vi i mål, sier en fornøyd daglig leder, Per Wilhelm Klevenberg.

 

Glutenfri lompe – passer til alt

Påsmurte glutenfrie lomper med favorittpålegget ditt er perfekt til frokost, kveldsmat og mellommåltider. Kun fantasien er begrensningen til favorittlompene dine. Ost, leverpostei, egg, kaviar, kjøttpålegg lune kjøttkaker eller kanskje en knasende god lompe med sukker?

  • Glutenfrie lomper er selvskrevne til varme pølser. Bruk godt tilbehør som sennep, ketchup og løk.
  • Lompene kan også brukes på samme måte som lefser til rakfisk, julemat mm.

 

Og slik lager du den enkle nistepakka for påsketuren, enten den går til nærmeste solvegg eller fjelltopp. 

 Du finner Engers glutenfri lompe i frysedisken eller som bestillingsvare i alle dagligvarebutikker

(Spør i din lokale butikk)

Ingredienser

  • Kokte poteter
  • Potetflakes
  • Glutenfritt mel (Hvetestivelse, mager tørrmelk, sukker, fortykningsmiddel(E412), bakepulver(E575,E500), jern, vitaminer (B1, B2, B6) 5,5% protein Lite fiber)
  • Fiberhusk
  • Salt
  • Fortykningsmiddel E415
  • Konserveringsmiddel E200

Vekt: ca 180g.

Næringsinnhold

Protein 3,3g/100g
Fett 0,3g/100g
Karbohydrat 46g/100g
Næringsinnhold i Kcal /100g 190 Kcal
Næringsinnhold i KJ /100g 810 KJ
Salt 1,0g/100g